TEMPE MASAK KICAP MANIS
BAHAN-BAHANNYA:
- 1 PEK TEMPE
- 1 BATANG SERAI (POTONG 8 KERAT)
- 3 ULAS BAWANG PUTIH (POTONG HALUS)
- 3 ULAS BAWANG MERAH ( POTONG HALUS)
- 2 BATANG CILI MERAH (POTONG HALUS)
- 1 SUDU TEH GARAM
- 1 SUDU BESAR GULA
- 3 SUDU BESAR KICAP MANIS
CARA-CARA MEMASAK TEMPE MASAK KICAP MANIS
- PANASKAN MINYAK DENGAN SECUKUPNYA UNTUK MENGORENG. MASUKKAN TEMPE DAN GORENG SAMPAI GARING. KETEPIKAN.
- DENGAN MINYAK YANG SAMA, TUMIS SEMUA BAHAN-BAHAN(SEPERTI GAMBAR YG KEDUA DI ATAS) SEHINGGA NAIK BAU.
- MASUKKAN BALIK TEMPE GORENG DAN GAUL SEHINGGA SEBATI.
- SIAP UNTUK DIHIDANG.
SELAMAT MENCUBA...
SUMBER : FB
Tiada ulasan:
Catat Ulasan