Cool Pink Pointer Glitter /* Start http://www.cursors-4u.com */ body, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur221.ani), url(http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur221.png), progress !important;} /* End http://www.cursors-4u.com */

Selasa, 10 Januari 2017

TEMPE MASAK KICAP MANIS


BAHAN-BAHANNYA:
  • 1 PEK TEMPE
  • 1 BATANG SERAI (POTONG 8 KERAT)
  • 3 ULAS BAWANG PUTIH (POTONG HALUS)
  • 3 ULAS BAWANG MERAH ( POTONG HALUS)
  • 2 BATANG CILI MERAH (POTONG HALUS)
  • 1 SUDU TEH GARAM
  • 1 SUDU BESAR GULA
  • 3 SUDU BESAR KICAP MANIS


CARA-CARA MEMASAK TEMPE MASAK KICAP MANIS
  1. PANASKAN MINYAK DENGAN SECUKUPNYA UNTUK MENGORENG. MASUKKAN TEMPE DAN GORENG SAMPAI GARING. KETEPIKAN.
  2. DENGAN MINYAK YANG SAMA, TUMIS SEMUA BAHAN-BAHAN(SEPERTI GAMBAR YG KEDUA DI ATAS) SEHINGGA NAIK BAU.
  3. MASUKKAN BALIK TEMPE GORENG DAN GAUL SEHINGGA SEBATI.
  4. SIAP UNTUK DIHIDANG.
SELAMAT MENCUBA...
SUMBER : FB


Tiada ulasan:

Catat Ulasan